Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Tog kontra bus (Generelt)

af Niels Bak, 19/3 2017, 18:25 (2595 dage siden) @ OnkelJørn

Problemet er også der er en verden til forskel på transport problemerne i København og omegn og til dels andre større byen and der er alle andre steder i Danmark.
De problemer der findes med transport i "udkants Danmark" virker ikke til at bekymre politikkere og de relaterede myndigheder nær så meget som i København og omegn.

Og det er der jo ikke noget mærkeligt i. Når København bygger metro og Århus bygger letbane, så er det jo begge projekter, som de lokale politikere har presset på for, fordi der er et behov og nogle trafikale problemer. Når ellers argumenterne er gode nok er staten så gået med ind og har betalt halvdelen af regningen. Fra Rønnede til Næstved har de lokale politikere i stedet presset på for en motorvej, og den betaler staten så 100 procent.

Så nej, landspolitikerne og statslige myndigheder bekymrer sig ikke ret meget om offentlig transport i områder, hvor de lokale politikere heller ikke gør det, og de gør det kun ud over en rimelig minimumsbusbetjening på steder, hvor borgerne bekymrer sig om det og hvor offentlig transport er den bedste transportløsning - altså i relationer med mange rejsende og ofte deraf følgende trængselsproblemer.

Det er ret logisk og ikke noget at sidde og tude over.

Til gengæld så har alle, også dem i tyndt befolkede områder, krav på en rimelig service for den del af befolkningen, som ikke har adgang til bil, både i lokale relationer og som tilbringer til landsnettet/banerne. Og her er det så selvfølgelig en politisk diskussion, hvad "rimelig" er, ligesom at der også er relationer, hvor man godt kan samle en del af pendertrafikken op, hvis man indretter busdriften lidt mere attraktivt (det er faktisk gjort på en del linjer på Sjælland mellem de større købstæder). Men at prøve at dække alle mulige rejserelationer med et højklasset tilbud ville være et kæmpe spild af penge. Der er altså ikke nogen uretfærdighed i at der ikke er S-tog hvert tiende minut til Rønnede blot fordi der er det til Albertslund. Og der er heller ikke noget uretfærdigt i at der fra Albertslund kun er S-tog mod København og Høje Tåstrup, og ikke mod Sengeløse...


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Svenska-lok
ContecRail

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak