Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Zoneforenkling DOT (Trafikpolitik)

af mikedk2100, 23/10 2018, 21:38 (2012 dage siden) @ Scharfenberg

Teknologien går hurtigt, og nyere dieselbusser forurener langt, langt mindre end tidligere. Desuden er den kollektive trafik ved at omstille til eldrift langt hurtigere end privatbilismen. I København vil linje 2A og den genopståede linje 18 blive kørt udelukkende med 41 elbusser fra december 2019.

Selv hvis man sammenligner de op til 28 år gamle IC3-tog mellem Kbh. og Aarhus, udleder de pr. person langt mindre CO2 end en moderne familiebil med forbrændingsmotor. Og dem er der jo stadigvæk ca. 98 % af i Danmark. S-togene, som har været elektriske lige siden starten i 1934, taler vist deres eget, tydelige sprog i forhold til miljø. For slet ikke at nævne metroen, de nye ellokomotiver og de nye elektriske togsæt.

Ja teknologien går hurtigt, også i bilverdenen. Biler forurener også langt, langt mindre end tidligere.

Køber jeg en elbil i morgen, så forurener langt størstedelen af busserne stadigvæk, for ikke at tale om en stor del af de tog, der kører rundt i København (bortset fra s-tog og Øresundstog).

At der kommer elbusser til næste år på sølle 2 linjer, og at der kommer eltog engang i 20’erne kan vi altså ikke bruge til noget.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak