"Tog ramt af genstand på Storebæltsbroen" (Generelt)

af Henrik Hansen ⌂ @, Vejen, torsdag 03. januar, 2019, 15:50 (344 dage siden) @ kme

Øjenvidneberetninger tyder på at traileren havde revet sig løs før IC4 passerer godstoget. Personer fortæller at nødbremsen aktiveres sekunder før kollisionen.

Hvis traileren er faldet af før kollisionen, hvordan er godsvogn nr. tre til seks (måske flere) så blevet ramt og flået op? Skinnerne ville være ødelagt over et langt stræk. Og hvordan er trailerens hjul endt i den ene side (venstre) af IC4 og ikke knust fronten af toget? En trailer af stål vejer nogen tons.

Traileren er ikke nødvendigvis faldet af vognen, man kan godt forestille sig den har hængt ud over siden. Det opdager lokomotivføreren på lyntoget og der indledes en farebremsningen, som passagerne oplever som gnister pga. magnetskinnebremsen.

Traileren rammer nu lyntoget i venstre side og bliver herved separeret fra godsvognen og det er først her skaderne sker på de øvrige godsvogne, da der ikke er plads til en trailer imellem godstog og lyntog. Grunden til der ikke ses skader på andet end de 5-6 første vogne i godstoget, er at traileren efterhånden er sønderdelt pga. kollisionen, at der nu er tilstrækkelig plads til at resten af godstoget kan passerer.

Traileren forårsager voldsomme og fatale skader på lyntoget indtil den første dør i køreretningen, hvor IC4 toget åbenbart har en styrke der gør, at traileren nu hænger fast. Resten af skaderne på kan stamme fra de 5-6 ødelagte trailere på godstoget, der er blevet ødelagt ved passagen af den afrevne trailer - husk det er enormt voldsomme kræfter der sættes i gang ved en sådan skrækkelig ulykke.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen