Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Sådan jorder man Kattegatforbindelsen (Generelt)

af danchr, 17/2 2020, 18:52 (1541 dage siden) @ tgpsen

Jeg forstår ikke dit ræsonnement. Hvordan skulle en beslutning om at ophøre med at opkræve betaling på Storebæltsbroen forhindre en i at optage lån til bygning af en Kattegatbro?

Prisen på transportforbindelserne påvirker hvor tilbøjelige folk er til at bruge dem. Man er i gang med et ret præcist forsøg på netop det i Frederiksværk hvor folk synes at foretrække den lidt dårligere, gratis forbindelse frem for den fine og nye, men lidt dyrere, forbindelse. Forskellen til Storebælt vs. Kattegat er naturligvis både hvor besværlige og dyre de er, men grundprincipperne er de samme.

Personligt synes jeg en højhastighedsforbindelse mellem Århus og København over Samsø kunne være helt og aldeles fantastisk, men det bliver der næppe politisk stemning for lige foreløbig.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Godstrafik pr jernbane i 1990
Godstrafik pr jernbane i 1990

I hæftet "Transportbranchen i Danmark Juli 1990" udgivet af JB Business Information, har vi fundet dette kapitel om godstransport pr jernbane som måske kan interessere en større kreds. Teksten er skrevet 10 år før DSB opgav godstransport i Danmark.

Læs mere
Svenska-lok

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak