Efterlyning af Fodplade-billede? Litra N

af Steffen Dresler, 15/9 2014, 19:28 (3513 dage siden) @ Muncken

Kære Torben m. fl.

Jamen tak for tiltroen på det N´ske område:-)

Nå, en helt ny bog er der ikke materiale nok til, med mindre der skal fyldes allerede kendt stof eller emner, der kan findes ved søgning andetsteds. Og DET er vel spild af papir og ikke mindst købernes penge.

Så sådan ca. 4 sider nye skemaer, to til 3 siders tekst samt 2 sider billeder, igen afhængig af størrelse, er det nødvendige og ja, det skal trykkes!

M.h.t. farven indvendig i ”kontoret” så jeg Kaj Mose Nielsens film igennem, da der er optagelser af både lokomotivfører og –fyrbøder. Men JEG kan IKKE afgøre på denne film, om den indvendige førerhusside er malet i den gule maling (tidligere benævnt ”Egetræsfarve”), som andre af DSB lokomotiver var det. Lysforholdene er ikke gode i den indspilning jeg har, det er jo en 8 mm, der er overspillet. Men jeg tvivler nu lidt, da det jo var et stålpladeførerhus helt igennem, men man kan jo lade sig overraske! Og selvom jeg har været på fodpladen på en N, kan jeg ærligt ikke huske dette, kan kun huske advarselsskiltet vedr. Nicolaj styringen på førerpladsen.

Til gengæld faldt jeg så over i KMN filmen, at R I nr. 951 tilsyneladende på optagetidspunktet er tilkoblet en PR tender!! Altså samme udførelse af stålplade kulkasse opbygningen som litra PR 905 og 908. Men igen, meget svært at se sådan detaljemæssigt. Men hvorfor ikke, PR tenderne havde jo fået den store omgang ved ombygningen.

Men det KUNNE jo være, at en Hr. Schmidt også i DETTE henseende, kunne overraske m.h.t. billeder "fra kontoret" på en N?

Fortsat god aften til alle

Med venlig hilsen

Steffen Dresler


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billige jernbane T-shirts

Indsend billederDSB MX1037

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak