Efterlyning af Fodplade-billede? Litra N

af Bjarne Knudsen @, 16/9 2014, 10:02 (3511 dage siden) @ Steffen Dresler

Lidt om geografien indledningsvis: Det slot, der ganske rigtig ligger ved Moselfloden er "Bischofstein" og ikke Bishofstein..
Korrekt er at Bw Bischofshofen er ved ÖBB. Jernbanemæssigt var Østrig en fjende efter krigen. Udover småaftale om regulering/bytning af materiel bl.a. BR 39 og BR 59 forblev materiel efterladt på østrigsk territorium der.
I hvertfald er det sikkert at der ikke derfra - uanset på hvilken måde - er sendt loko til Belgien.
"Alliered Force" var rigtigt betegnet som "udlån" men reelt en beslaglægelse nøjagtig som "Kolonnelok" i den sovjetiske besættelseszone". Altså kunne der ikke disponeres over disse loko til almindelig togdrift.
Om danske loko var hjemmehørende i Wiesbaden ved jeg ikke i skrivende stund. Men der var et nært sammenhæng mellem Wiesbaden i Hessen på den ene side af Rhinen og Mainz-Bischosheim (Rheinland-Pfalz) på den anden side.
Det kan undre mig at danske loko skulle være tidligere SWDE-loko idet dette område under fransk overherredømme frem til slutningen af 1940erne/begynddelsen af 50erne fortsat var et "selvstændigt" jernbaneselskab. Jeg har ikke noteret mig at loko fra det franske område - gennem Frankrig - skulle være videresendt til Belgien.
Derimod har HVB - Hauptverwaltung der Bundesbahn - lavet udførlige lister over konkrete loko og tildels med hensættelsessted.
Når tiden lige er der skal jeg prøve at tjekke op på numrene på de 10 (11) danske BR 50 og se HVB´s kommentarer hvis der er nogen....


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak