Efterlyning af Fodplade-billede? Litra N

af Steffen Dresler, 16/9 2014, 09:35 (3512 dage siden) @ Bjarne Knudsen

Go´formiddag

Min skrivefejl, kan ikke læse hvad jeg selv har skrevet. Der skulle stå ”BISHOFSHEIM” (Mainz) og ikke ”BISHOFSTEIN”. Men iøvrigt ligger der et ”BISHOFSTEIN” slot ved jernbanen langs Mosel, ikke langt fra (OBER) LAHNSTEIN og MAYEN, der var ex. litra N DR depoter. Bw BISHOFSHEIM nedlagt 1962.

Det nævnte depot ”BW Bischofshofen” kan jeg ikke finde i forbindedlse med BR 50ÜK til DK, men byen BISHOFSHOFEN ligger da i den Østrigske delstat SALTZBURG ik´? Navnet optræder ej helle i de originale tyske ”Betriebsbücher” over de enkelte lokomotivers stationering fra levering til DR og til udlevering til Belgien.

De senere litra N 201 og 202 var jf. deres driftsbøger efter krigen begge udlånt, højst sandsynligt til den amerikanske besættelsessektor. Anden kilde oplyser, at mens lokomotiverne var udlånt, var de hjemmehørende ved Bw Wiesbaden. De resterende senere danske lokomotiver var jf. deres stationeringslister, næsten alle enten henstillede eller blev gradvist indsat i tjeneste på SWDE strækningsnet. De senere danske belgiskfremstille lokomotiver, blev overført til Belgien i tidsrummet 9. AUG 1949 til 9. JAN 1950. Stationeringerne er anført i lokomotivernes Reichsbahn Betriebsbücher. Derfor må disse informationer anses for de korrekte, hvis andre kilder opgiver anden stationering. Frankrig varetog på vegne af Belgien alle tiltag vedr. tilbagelevering af de senere danske BR 50ÜK´er.
Med venlig hilsen og fortsat god dag til alle

Steffen Dresler

NB: BR 50ÜK Betriebsbücher for de fleste senere danske litra N findes på Danmarks jernbanemuseum.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

25 år med IC 3 togsæt på tyske skinner
25 år med IC 3 togsæt på tyske skinner

Tidligere værkmester på IC 3 værkstedet i Aarhus Hans Werner Hansen fortæller i denne artikel om indsættelsen af IC 3 togsæt som EuroCity tog mellem København H til Hamburg Hbf ved køreplanskiftet den 23. maj 1993. Læs også om den olympiske flammes tur i IC 3.

Læs mere
Billige jernbane T-shirts


Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak