Nogle ledvogne fra KS 1972

af Leif Jørgensen @, København Ø., søndag 21. juli, 2019, 16:07 (141 dage siden) @ FS1954

Jeg har lige fundet Sporvejshistorisk Selskabs samleværk "Sporvogne i Danmark 1863 - 1972" (vognbogen) frem. I afsnittet om ledvognene, der blev indsat i drift fra 19. september 1960, står der: "I forbindelse med indsættelse af ledvogne ændredes alle manuelt betjente driftssporskifter til elektriske, idet det ikke var muligt at skifte spor gennem frontvinduet."

På de gamle vogne, bogievognene og scrapvognene kunne vognstyreren rulle et frontvindue og skifte sporskifterne med et sporskiftestang, der hang foran på vognen, uden at skulle forlade vognen. Den mulighed fandtes ikke på ledvognene, hvor vognstyren måtte udenfor med en sporskiftestang, hvis det ikke var muligt at skifte et sporskifte elektrisk. Det kunne nok gå i remiserne, men i daglig drift var og er det for upraktisk. Jeg har dog engang set en vognstyrer i Göteborg gøre det, da teknikken åbenbart drillede.

Med venlige sporskifte-hilsner
Leif Jørgensen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Jernbanebøger

Kalvehavebanen på cykel
Kalvehavebanen på cykel
Pris 120,- kr.
 Læs mere 

Lokomotivfabrikker

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen