Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Endnu et nyt elektrisk tog til intercitytrafik (Jernbanen i dag)

af ThomasTT, 26/1 2016, 19:24 (3038 dage siden) @ Fysikeren

Timemodellen har tre linier: En til Aalborg med stop i Odense og Aarhus, en til Esbjerg med stop i Odense og Kolding, og en til Aarhus med stop i Odense, Vejle, Horsens og Skanderborg.
Alle tre linier møder deres "modløb" i Odense (altså til/fra Aalborg, til/fra Esbjerg og til/fra Aarhus).

Til/fra Esbjerg mødes tillige i Kolding (forbindelse til/fra Sønderjylland) mens til/fra Aarhus også mødes i Vejle (forbindelse til/fra Herning/Holstebro) Køretiden Odense - Kolding er således den samme som Esbjerg-Kolding (til/fra Esbjerg er i Esbjerg samtidig (vendetid en time) for bedste forbindelser til/fra Varde og omegn. Ligesom Aalborg er samtidi for bedste forbindelser mod Vendsyssel.

/Lasse


Men hvad får man ud af at togene mødes i kolding? Det tog sydpå man kan skifte til kommer fra københavn. Det er bare langsommere med flere stop og bluver overhalet i odense. De fleste vil sikkert bare tage det langsommere tog og undgå skift. Kommer man fra esbjerg er der jo andre tog til kolding.


At skabe forbindelse til og fra Esbjerg. Derudover ikke sikkert, at de vil køre til København. Trafikstyrelsen vil undgå op- og nedformeringer i fremtiden, og det kan være et problem i forhold til Sønderjylland.

Men der vil jo være forbindelser til esbjerg alligevel. Fx toget esbjerg-aarhus. Og sikkert flere over tid. Nogle steder vil det givetvis også belaste kapaciteten, hvis tog skal ankomme samtidig. Både spor og perroner mv.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak