Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Slut med direkte tog København - Struer (Generelt)

af Niels Bak, 10/11 2016, 09:16 (2726 dage siden) @ gaest

Nu bliver materielsituationen jo ikke bedre af, at man får en anden operatør. Hvis man skal købe nyt kunne man lige så godt lade DSB gøre det som vinderen af et udbud. Tog opstår jo ikke magisk ud af den blå luft, bare fordi der er malet et andet logo på. (og i realiteten så bliver de nok statsejede alligevel ligesom de nuværende arriva-tog). Det mest sandsynlige er dog nok at man samler de Lint og Desiro, man har til rådighed, når Lille Syd mv er færdig med at bruge dem.

Hunden ligger begravet et helt andet sted. For så længe, at man ikke får en elektrificering til Struer med, så er det slut med de gennemkørende intercitytog. Når IC3-togene om ikke så mange år skal pensioneres, så er hele hovedbanesystemet elektrificeret og afløsertogene bliver elektriske. Her er det svært at forestille sig, at man vil gå ud og købe et lille antal dieseltog til at opretholde kørslen til Struer. Dermed bliver banen helt automatisk koblet af landsdelstrafikken.

Desuden er der en vis fordel i kun at have én operatør på en bane, og det vil man også opnå med at udlicitere det hele samlet. Af samme grund er Odense-Fredericia ikke umiddelbart tænkt til at være med i udbudspakken.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

ContecRailBillige jernbane T-shirts

Indsend billeder

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak