Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Oplæg til Nordjyske Jernbaners køreplan fra 6. august (Generelt)

af Svend, 21/2 2017, 18:32 (2621 dage siden) @ Thomas Rasmussen
redigeret af Svend, 21/2 2017, 19:05

Interessant "læsning".

Jeg har udarbejdet nedenstående tabel for at få et overblik over ændringerne mellem Hjørring og Aalborg.
[image]

Mandag til fredag bliver morgenmyldretiden udvidet fra 2 til 4 timer; eftermiddagsmyldretiden bliver udvidet fra 3 til 4-5 timer; og så kører dagens sidste tog en time senere (to timer senere nat efter fredag). I weekenden bliver der ét-to ekstra tog tidlig morgen og igen sen aften, og der bliver indført en særlig lørdagsmyldretid på 5 timer.

Kort og kontant bliver der på strækningen Aalborg-Hjørring seks ekstra afgange mandag-torsdag, syv ekstra afgange fredag, otte-ni ekstra afgange lørdag og to ekstra afgange søndag.

.
Nordjyllands Trafikselskab/Nordjyske Jernbaner skriver:

Forlængede brædder
Det var egentlig meningen, at et nyt signalsystem skulle have været udrullet før 6. august 2017. BaneDanmark har imidlertid været nødt til at udskyde det projekt, så det forhåbentlig er gennemført i Nordjylland i løbet af 2018. Når signalprogrammet er gennemført og der er færdiggjort en række infrastrukturforbedringer på enkelsporsstrækningen nord for Aalborg, kan der køre flere og hurtigere tog. Indtil det sker kører vi videre med den køreplan, vi kalder ”De forlængede brædder”, fordi køreplanen tager afsæt i den køreplan, de køretider og de minuttal, der er gældende i dag.
Der vil dog, allerede fra august 2017, være en del serviceforbedringer for nordjyderne, primært i form af helt nye tog samt flere afgange på tidspunkter, hvor der i dag ikke kører så mange tog. Generelt kommer der til at være timedrift hele driftsdøgnet hverdage fra kl. 5 og i weekender fra kl. 7 og frem til midnat. Det er således en forbedring især mellem Skagen og Frederikshavn weekendmorgener og søndagsaftener. I myldretimerne på hverdage (ca. kl. 6 – 9 og 13 – 18) vil der blive kørt i halvtimedrift, hvilket især er en forbedring på strækningen Frederikshavn – Hjørring – Aalborg. Lørdag formiddag
(ca. kl. 9 – 13) indsættes halvtimedrift Hjørring – Aalborg.

Specifikt for Hirtshalsbanen
Når signalsystemet er udskiftet er det tænkt, at ét tog i timen til og fra Hirtshals skal fortsætte til og fra Aalborg og Skørping i de tidsrum, hvor der køres i halvtimedrift syd for Hjørring. Indtil signalsystemet er udskiftet fortsætter Hirtshalsbanen med at køre mellem Hirtshals og Hjørring med togskifte i Hjørring.

************

Ups, der blev der vist ændret på et par løfter og forudsætninger ;-) ;-)


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak