Hvad er køreplanen for M4? (Generelt)

af Banemanden, fredag 24. januar, 2020, 15:02 (29 dage siden) @ mpp

Ja, det giver jo sådan set meget god mening at skaktene er dyre at bygge. På Sydhavnsmetroen skal der givetvist også laves et afgreningskammer, men det bliver vel bare uden mulighed for at skifte fra spor 1 til spor 2? Så kan man skifte spor ved Ny Ellebjerg. I princippet kunne man vel lave noget ved Enghave Brygge, men det er så spørgsmålet om det giver mening.

Ja, afgreningskammeret er som det der ligger under halmtorvet, uden mulighed for at skifte mellem 1 og 2. Afgreningskammeret er allerede lavet i forbindelse med M3 og sporskifterne og 3 meter skinner ligger dernede. Det er dermed regnet ind og kalkuleret med. Afgreningskammeret hedder HAH/Havneholmen, og det forvirrer lidt da den kommende station også skal hedde det, men har en anden forkortelse. Muligvis skal den bare hedde Holmen.

Jeg er ikke sikker på, at udgiften ved sådan en skakt står mål med de ønsker man har for det hele og den effekt det vil give, men jeg synes da tanken om udvidelse mod Hvidovre Hospital er spændende i denne anledning. Der ligger et sporskifte ved Ny Ellebjerg pludselig rigtig fornuftigt.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen