Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

TEE 2.0 (Generelt)

af RasmusR, 21/9 2020, 22:05 (1313 dage siden) @ kme

Moderne tog er ret ligeglade med du fodre dem med, de laver alligevel strømmen om til en intern spænding. Det kræver dog at man køber et ordentligt tog.

Ja, tak for historien. :-) Det kræver ligesom en trafo der kan håndtere de forskellige spændinger. Desuden kan man jo få et effektproblem, hvis spændingen på noget af nettet er for lav.


Mjaeh ikke helt rigtigt. Kig på "switch mode" strømforsyninger til andre formål. Her er transformatoren forbløffende lille. En Vectron bruger jo ikke 6,4 MW kontinuert.

Så du vil "bare" transformere ned til noget håndterbart, og så lade en switcher klare resten, indenfor det spænd, som der nu kommer ud af det? Er det realistisk? For du vil vel ikke fodre switcheren med 25kV direkte? Eller?

Jeg er med på at man kan lade sin mobil i intervallet 100-250 V og 50-60 Hz, men jeg synes ikke det er helt det samme...

Selv om det ikke er 6,4 MW herfra og til månen, så er det jo ikke småeffekter vi taler om... Har i hvert fald endnu ikke set en brugbar switcher på wish.com... :-)

/R


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak