Avatar

HFHJ Kuhlmann

af Morten Flindt Larsen, København K, 2/9 2014, 18:23 (3525 dage siden) @ UTJ

Det er ikke et spørgsmål om vognklasse, men om, at man for brug af visse særlige ydelser så som sovevogn og salonvogn skal erlægge en ekstra betaling (et tillæg) oven i den ordinære billetpris.

Jeg mener at huske, at taksten for at benyttet DSB's salonvogne var ekstrabetaling for hver passager af et antal 1. klasse-billetter. På samme måde betales tillæg for sovevogn, liggevogn, pullmann-car (hvor der så vidt jeg husker også foregik en vis form for servering). Det betales også et tillæg for reservering af plads, som er en ekstra ydelse oven i den ordnære billetpris.

Man skulle ikke betale tillæg for at køre i Kuhlmann-car, hverken for ekstra ydelser under rejsen eller for pladsreservation. Der er derfor for HFHJ's vedkommende ikke tale om et salonvognsprodukt, men blot om vogne (eller sågar en enkelt kupé), der er indrettet med løse stole. Det kan man godt kalde for en salon, men det gør ikke vognen til en salonvogn i tarifmæssig forstand. det er snarere en form for storrumsvogn/-afdeling med løse stole.

På samme måde kan man jo heller ikke kalde almindelige vogne for liggevogne, selv om man godt kan ligge på sæderne. De bliver først til liggevogne, når der skal betales ekstra for en særlig ydelse i forbindelse med, at man vil ligge på sæderne.

Venlig hilsen M:-)rten


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak