Avatar

HFHJ Kuhlmann

af Morten Flindt Larsen, København K, 2/9 2014, 17:40 (3526 dage siden) @ Asger Christiansen

Hvilket igen refererer til betegnelsen "Pullman", der i USA anvendtes som betegnelse på sovevogne, som var bygget og blev drevet på de fleste store amerikanske baneselskabers strækninger af Pullman Company (grundlagt af George Pullman) fra 1867 til 31. december, 1968.

Navnet refererer også til spisevogne i Europa, der blev drevet af Pullman Company, eller de såkaldte "lounge cars", der blev drevet af Compagnie Internationale des Wagons-Lits. Specielt i Storbritannien refererer Pullman til "lounge cars" drevet af British Pullman Car Company.

Ordet "lounge car" kan vel bedst oversættes med "salon vogn", men kan HFHJ's Kuhlmann-cars så betegnes som salonvogne? Nej, det kan de ikke (eller i hvert fald kun i meget snæver teknisk forstand), al den stund at vognene kunne benyttes med almindelig billet, uden at der opkrævedes særligt "Kuhlmann-tillæg".

Med venlig hilsen

M:-)rten


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

ContecRail
Sukkerfabrikken Nykøbing
Sukkerfabrikken Nykøbing

I 1884 opførte en række landmænd på Falster andelsvirksomheden Sukkerfabrikken Nykøbing. I jernbanekredse er fabrikken mest kendt for de to små Krauss-maskiner, der varetog trafikken på fabrikken i over 50 år og nu befinder sig på Museumsbanen.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak