Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Sove- liggevognstogets konkurrence (Generelt)

af Morten Flindt Larsen, 3/11 2014, 19:08 (3465 dage siden) @ Hedegaard

"Og her kunne man jo tage RZD som et passende eksempel."

Eksempel på hvad? På at markedsforholdene herunder passagerunderlaget for langdistancerejser mellem Rusland og Frankrig svarer til markedsforholdene mellem København og Tyskland?

På trods af, at russiske Aeroflot tilbyder nogle af de billigste flybilletter på verdensplan, så har det stadig lykkedes RZD at skaffe kunder til deres sovevognstog til Frankrig, som er flere gange dyrere end CNL, og hvor man endda har investeret i nyt materiel.

Ja, med et land som Ruslands størrelse og med det antal storbyer, RZD's tog passerer på deres vej, skulle det være meget underligt, hvis der ikke kunne stampes nogle passagerer op til at fylde nogle tog, men det er logik i harehøjde, at russiske forhold ikke kan overføres direkte til Danmark. Du undlader da også behændigt at nævne, hvor mange nattogsrejsende, det drejer sig om ugentligt, og fra hvilke byer de rejser, samt hvor mange tog, det drejer sig om. En markedsandel på f.eks. 1 procent i Rusland er målt i kunder betydeligt større end en markedsandel på 1 % i Danmark, så dette giver i sig selv helt andre muligheder for at drive en rentabel nattogsdrift.

Så det KAN lade sig gøre med den rette vilje og markedsføring.

Ja, lige som det kan lade sig gøre at lave bananmos ud af pæresaft. Det kan lade sig gøre med det rette passagerunderlag og de rette geografiske forhold. At markedsforhold skulle være ens, uanset hvor i verden vi befinder os, er et postulat, der savner ethvert grundlag i virkeligheden, især når det drejer sig om nicheprodukter som nattog.

"Jeg er rystet over, at der på et jernbaneforum som dette kan sidde mennesker, der fnyser så meget over nattog, og omtaler det som noget, som kun forkalkede jernbaneromantikere interesserer sig for."

Hvorfor dog det? Man har vel lov til at være realistisk og indsigtfuld, selvom man sidder i et jernbaneforum, hvor indsigten og realismen kan krænke andres religiøse følelser for tog. De "fnysende" har lige så meget ret til at sidde her som mennesker, der ikke har forstand på markedsforhold og tror, at man kan markedsføre sig til at sælge sand i Sahara. Det kan man givetvis godt, men ikke så det bliver en rentabel forretning.

Med venlig hilsen

M:-)rten

låst
2722 visninger

Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak