Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Utilsigtet togmøde - Så skete det igen (Generelt)

af Niels Bak, onsdag 19. januar, 2022, 02:53 (126 dage siden) @ Lars

Kobling kunne ske på et trinbræt på fri bane.

Som eksempler kunne være tog der tænkes vendt på Hjallese T, Odense Sygehus T, Vejle Sygehus T eller et andet standsningssted udenfor en station som er eller bliver et stort trafikmål.


Nu er der jo ikke trinbrætter i det nye signalsystem.

Der har alle passagerudvekslingssteder "lige høj rang"


Enig. De nye signalsystemer er - som tråden startede med - tilsyneladende fleksible nok til at tog kan mødes flere steder end "områder med sporskifter".


Men altså et "passagerudvekslingssted" dvs. en "station", sporskifter eller ej. Det har jo ikke noget formål at køre ud ad sporet og så vende derude et sted i fædrelandet, hvis der ikke "er noget".

Og så skulle der altså komme et tog til dette udvekslingssted på samme enkeltspor fra hver sin side samtidig? Er der eksempler på det i de nuværende køreplaner?

Nej vel? altså et utilsigtet og ikke et tilsigtet togmøde, når/hvis det sker.

Det at det kan ske tilsigtet gør jo også at systemet kan gøre det, og det dermed kan ske utilsigtet af den ene eller den anden grund, hvad end grunden er menneskelig eller systembaseret - men også at systemet er lavet til at håndtere dette. Der er vist ingen som diskuterer om hændelsen i tråden er tilsigtet eller ej, for det var den tydeligt ikke.

Tilsigtet forestiller jeg mig det kunne ske på Roskilde Festival station, så der er sendt regulære tog afsted fra Gadstrup mens særtoget til festivalen var på vej mod syd fra Roskilde, eller i hvert fald mens det holdt på sporet ved festivallens trinbrædt inden det vendte og kørte retur til Roskilde, men det er der sikkert folk i gruppen som ved mere om. Jeg kan i hvert fald godt se fordelen i at det er muligt, så længe der er en sikring af at det regulære tog ikke blot fortsætter, hvis særtoget ikke har fået røven med sig inden det regulære når festivalstationen.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak