Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

Middelhavet rundt 2017 - Napoli 2 (Jernbanen i dag)

af Thomas Boberg Nielsen ⌂, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, 24/7 2017, 19:35 (2469 dage siden) @ Thomas Boberg Nielsen

På vej fra Sorrento til Palermo skulle vi endnu engang skifte tog i Napoli. Vi ville egentlig gerne have været tidligt afsted; men formiddagsforbindelsen Napoli-Palermo var udsolgt og vi skulle derfor først afsted fra Napoli kl 13.45 og med ankomst i Palermo kl 23.05.

Alt dette vidste vi på forhånd, så det var med fuldt overlæg, vi havde valgt at tage tidligt fra Sorrento og så have god tid til at skifte i Napoli. Dels skulle vi jo have noget frokost i Napoli dels skulle vi jo have indkøbt noget aftensmad til at tage med i toget og som vi så kunne spise, når den tid kom.

Den overskydende tid i Napoli kunne vi så bruge til at sidde på en bænk på perronen, læse aviser, glo på mennesker og følge lidt med i toggangen.

Begå ikke samme fejl som os: Der er INGEN bænke (mere?) på perronerne på Napoli Centrale, og i forhallen findes kun ganske FÅ stole.

Så alt i alt stod vi op fra ca. midt formiddag og til kl ca 13.30. Så er man glad for at komme ind i toget og sidde ned.

En serviceoplysning til kommende, togskiftede, ventende, tissetrængende, dumme danskere: Toiletter på Napoli Centrale findes kun ét sted, nemlig i kælderen: Nedgang ad trappen for enden af spor 13+14. Det koster 1€ Og mønten skal indkastes ved indgangen. Der kan også anvendes mindre mønter.

Fotos: Napoli Centrale, søndag 23. juli 2017. Fotograf: Thomas Boberg Nielsen.

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen

[image]Perronsporene på Napoli Centrale er lige som på Roma Termini kilometerlange. Det er selvfølgelig en overdrivelse - men lange ser de i hvert fald ud. Her spor 15, som vores tog til Palermo var planlagt at skulle afgå fra.

[image]Fotografen har her bevæget sig ud i østenden af spor 15 (til venstre) og spor 14 (til højre). Herude bagte solen ubønhørligt. Et tog er under indkørsel i spor 14.

[image]

[image]Udsigt fra østenden af spor 15 set mod øst.

[image]Perrontaget til venstre over bagageperronen er ved at styrte sammen og perronstykket nedenunder er afspærret. Betryggende eller.....


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak