Avatar

Drop S-togsplaner på Kystbanen og spar milliarder (Generelt)

af Schienenwolf, Læsø, fredag 22. februar, 2019, 15:43 (371 dage siden) @ Niels Buch

Milliarder? Det kan da gøres væsentligt billigere. Ved næste opmaling af øresundstogene maler man dem blot i det nye DSB-røde design og sætter en S-sekskant på togenes front og sider (gerne suppleret med et "dot-logo, så de også er deres løn værd), og så lader man togene - behørigt tildelt et passende linjebogstav og lidt vejledningsskilte på stationerne, køre fra spor 7-8 på Kh og tilsvarende på Nørreport, Østerport, Hellerup og Klampenborg. Så har ministeren fået sine S-tog til en fornuftig pris og de rejsende et pænt nyt design at se på. Der er vel basis for 20-minutters drift, suppleret med en linje "x" i myldretiderne. Når man i Tyskland kan køre "S-bahn" med lokomotivtrukne tog, så kan man også køre med togsæt i Danmark. Ideen var vist for øvrigt efter sidende oppe og vende i DSB i slutningen af 1990'erne til daværende DSB Regionaltogs uforbeholdne misfornøjelse. Men det er en god og ikke mindst økonomisk løsning, men ministeren vil vel nok hellere bruge skatteyderkroner på et kæmpe ombygningsprojekt. Han har format og kan ikke nøjes med de sædvanlige dyre kontorindretninger.

Jeg vil tillade mig at henvise til dette forslag som jeg kom med i en tidligere tråd for laaaang tid siden (der dog indeholdt indkøb af helt nye tog til Kystbanen og ikke kun ommaling af Øresundstog, som jeg personligt mener er ret uegnede til Kystbanen grundet de alt for få døre):

https://www.jernbanen.dk/forum/index.php?mode=entry&id=117412

Hilsen
Niels

Kan godt være, at togene er uegnede på grund af for få døre, men så har man jo i snart mange år kørt med uegnede tog indkøbt specifikt til banen. Det må man så ændre på, når der en gang skal indkøbes nyt materiel. At de få døre skulle have begrænset passagetilstrømningen, har jeg aldrig hørt, men det kan naturligvis give nogle begrænsninger i forhold til ekspeditionstiden på de større stationer. Det må så bare indarbejde i S-togenes køreplan, indtil der kan købes nye tog. Lukkede løb med utidssvarende materiel har S-banen jo haft tidligere.

--
Hilsen
S

Strør ægte Læsø sydesalt i dine sår.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

DSB plakat 1937

DSB plakat 1937
DSB plakat 1937 af
Aage Rasmussen
Pris: 249,- kr.
 Køb 

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen