Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Flyover(s) Ringsted igen igen - tilbage til start (Jernbanen i dag)

af Pyloriis, 26/12 2019, 08:40 (1583 dage siden) @ steenth

Og havde der været 2 spor via Lille Syd i 2020 kunne regionaltog have kørt via Køge Nord uden at skulle erstattes af togbusser i over et halvt år.

Du har vist ikke sat i hvad problemet er og hvad planer er i 2020. Der er planlagt 2 i timen til/fra Køge - det er den normale antal tog hvis vi undtager myldretid. Det klare lille Syd uden problemer.... De perioder, hvor der er kørt via lille Syd, har haft en del erfaringer med - det giver en acceptabel længere transporttid. Problemet at man skal videre fra/til Køge til fx. København, Roskilde og Høje Taastrup med skift af tog. Det er kun imellem Næstved og Ringsted, hvor der er togbusser for dem som ikke tager vejen omkring Køge. Fx dem som skal Ringsted eller skal med tog imod vest.

Ja -Lille Syd er til hverdag blot en lille bane med få tog. Men den forbinder trods alt 2 større strækninger og ved uheld, banearbejde, nedbrud af skinner og materiel kunne det have været en god ide at lede trafikken udenom Ringsted.
Det ville næppe have kostet meget at udvide til 2 spor da man byggede nye broer, viadukter i forbindelse med opsætning af kørestrøm.

Passagerantallet på strækningen er vel så beskedent i forhold til at vedligeholde banestrækningen, at den kunne have været erstattet af busser.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak