Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

strækningsnumre er ikke nødvendigvis paratviden... (Generelt)

af steenth, 17/10 2021, 12:45 (977 dage siden) @ Per Holm

Men hvis man har en nogenlunde ide om, hvilken strækning stationen ligger på, kan man jo relativt nemt gætte sig til, at AB er Aalborg, og ABL er Aalborg lufthavn:-)


Abl har til fælles med Kjn at de begge (uden at være nabostationer) ligger på "Ny bane". De officielle strækningsbetegnelser 6 og 52 har frem for alskens velmente hjemmelavede betegnelser som "Ny bane" fordelen entydighed.

Selvom den nye bane København-Ringsted mangler en fælles betegnelse. Men TIB angiver København H - Vigerslev - Ringsted.

Til for få måneder siden havde vi i Danmark tre forskellige (togekspeditionssteder) med samme forkortelse "Kjn". En let og hurtig måde at skelne mellem dem er strækningsbetegnelserne 4, 6 og 850, som er hurtigere og sikrere at bruge end at skulle analysere sammenhængen i teksten.

Strækningen 4 hedder i daglig tale Lille Syd og 850 er Køge Bugtbanen. Det er nemt at forstå uden opslag selv om Roskilde - Køge - Næstved og København H - Køge er det, som angives i TIB.

Mine egne "hjemmestationer" ligger på strkn. 21 og 880 af hvilken årsag jeg husker betegnelserne. De fleste øvrige borgere vil kunne leve et langt og lykkeligt liv uden at vide hvad og hvor de pgl. baner befinder sig og kan nøjes med at lære dem efter behov. ;-)

Jeg skulle lige slå strækning 21 op - det var Odense - Svendborg... Problemet at man ikke kan hurtig afkode hvad du mener, når du bare skriver strækningsnumre ud. For tit læser jeg dette forum undervejes i toget, hvor det ikke er lige til at slå ting og sager op.

I gamle dage var der officielle betegnelser angivet i ordre A...

Mvh
Steen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

DSB ME1536
Reise til Kiøbenhavn 1856
Reise til Kiøbenhavn 1856

I 1856 foretog Morten Nielsen en rejse fra Odense til København med den netop åbnede jernbaneforbindelse fra Korsør til København. Mortens oldebarn Jan Geugjes har indsendt Mortens dagbog fra turen, som vi bringer her.

Læs mere
Veterantog kalender

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak