Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Frederiksberg gamle signalpost i depot hos Jernbanemuseet (Generelt)

af Steff, 13/11 2014, 11:36 (3454 dage siden) @ Svend

Go´ middag!

Selvfølgelig eksisterer Frederiksberg signalpost stadig (som stort samlesæt), den blev jo netop nedtaget, fordi den ønskedes bevaret og at der var/er en fornuftig plan på længere sigt.

Der var år tilbage planer om dens opførelse som en del af det nye jernbanemuseum, der også indbefattede bygning af en landstationskulisse mv.

Men økonomien stoppede projektet samt ikke mindst, at arealerne udenfor det egentlige museum (pladsen), begyndte at indgå i Odense kommunes planer, om at kunne forbinde byen med havnen med vejbroer, stisystemer med videre. Og DET har været krævende forhandlinger således, at der stadig kan være forbindelse med at kunne køre til og fra museet via sporforbindelsen til de ”lange skinner”.

Det er så nu endt med den gang-cykelbro, der p.t. er under opførelse, se vedhæftede billede.


[image]
Den nye broforbindelse mellem byen og havnen under opførelse.

Der er p.t. ikke planer om en genopførelse af signalposten, da det kræver en god økonomi og ikke mindst, at når først opført, flyttes den ikke bare lige. Og så kunne der jo komme andre planer med arealet udenfor end dem der er og planlægges for, ikke sandt?

Altså, det korte af det lange, er signalposten selvfølgelig ikke skrottet og det ville jo nok have været meddelt hvis det var sket. Den afventer.

Med venlig hilsen
Steffen Dresler


NB: Jeg er næsten sikker på, at man altid kan spørge, hvis man er i tvivl og få et svar!!

--
Steffen Dresler


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak