Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Så er der hul igennem til Hovedbanen (Jernbanen i dag)

af Lars Kongshøj, 1/2 2015, 05:45 (3375 dage siden) @ Morten Flindt Larsen

"Er der nedlagt nogen bustoppesteder? Jeg kan ikke komme tanke om nogen, bortset at linje 29 blev nedlagt efter metroens åbning, men åbnede senere som linje 30. Men en del ændringer på busnettet for at få ruter forbi en metrostation."

Ja, der er nedlagt ruter som følge af metroens åbning, andre er afkortet og omlagte, og der er nedlagt adskillige stoppesteder rundt omkring i byen.

Eksempler på nedlagte ruter er linje 10, der før metroen skabte direkte forbindelse mellem Tagensvej-Fredensgade-Sølvgade-Dronningens Tværgade-Store Kongensgade til Kgs. Nytorv, og linje 42 og 43, der fra Nørreport videreførtes ad Gothersgade til den indre by, men først blev afkortet til Nørreport og siden er reduceret til blot én linje.

Tværlinjen linje 40, der tidligere kørte til Islands Brygge-Artillerivej, er afkortet til Vesterport, hvorfra man så kan tage S-toget til Hovedbanegården, hvis man fra bussen skal videre med f.eks. Lyntogene, om end én afgang i timen fortsætter fra Vesterport forbi Hovedbanegården og videre til Kløvermarksvej.

De steder, hvor man kan skære busruter væk med metroen som begrundelse, gør man det med hård hånd, fuldstændig uden hensyntagen til, at der også er folk, der har behov for at stige af og på mellem f.eks. stationerne Nørreport og Kgs. Nytorv (linje 42 og 43), eller i Sølvgade-Borgergade kvarteret (linje 10), hvor man godt nok har fået en linje 26, som imidlertid er en tværlinje i modsætning til den gamle linje 10.

Linje 10 er erstattet af 6A som kører ad en mere fordelagtig rute via Nørreport til Kbh H.

Linje 42 og 43 var svjh. ikke særligt benyttet mellem Nørreport og Kgs. Nytorv.

Linje 350S er jo ikke nedlagt selvom den kører parallelt med metroen fra Nørreport til Amagerbro. Og den betjener samme strækning som linje 42 og 43 gjorde.

Mht. 40 er det irriterende at nogle busser vender på Vesterport, men der er ikke plads til flere busser på Kbh H. Desuden skal man også have et sted at send dem videre. Men ville rart at få ombygget buspladsen på Kbh H. Den nuværende er tåbelig og kaotisk.

Men det mere irriterende er spor 26. Man burde lave en samlet løsning for Kbh H nu man er i gang. Tog, metro, busser, cykler biler, taxaer.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak