Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Så er der hul igennem til Hovedbanen (Jernbanen i dag)

af Lars Kongshøj, 2/2 2015, 00:29 (3374 dage siden) @ mss-logoff

Desværre ville Københavns kommune kun have letbane/sporvogne på Frederikssundsvej og ikke på Nørrebrogade - så nu har man fået den "gode idé" at 5A skal være en BRT-linje...

http://myldretid.dk/nyheder/nr/876


Ja det er totalt ulogisk kun at føre letbanen ind til Nørrrebro station, alt den omstigning man vil have folk til at foretage når nu al forskning viser at direkte forbindelser er bedre.


"Logikken" består i at Cityringen kommer til at stopper ved både Nørrebro station og Runddelen derved vil det kun være den inderste del af Nørrebrogade hvor der vil være mere end 600 m* til en station .


Det hjælper da ikke pendlere fra Husum, Brønshøj, Bellahøj osv. De skal stadig stige om, og det er problemet.
Desuden fører Metro-cityringen ikke folk videre ind til Nørreport, den travleste station i Danmark og et område hvor der arbejder ufatteligt mange mennesker, men i stedet til andre steder i City, hvor de så igen skal stige om for at komme til destinationen.
Det er og bliver en dødsejler...

Nemlig.

Derudover kan de 600 m vist også diskuteres. Den holder ikke hvis man begynder at se på Nørrebro som et hele, altså de store tilgrænsende områder hvor folk bor, og i dag kommer gående til Nørrebrogade fra for at tage bussen. Da er der stadig ALT for langt imellem Metroens stop.

Ja.

Mener i øvrigt heller ikke at det vil være en god idé med en sporvogn i Nørrebrogade - På Tagensvej er der fint plads men ikke Nørrebrogade.

Ja, og hvad hjælper det flertallet af Nørrebros indbyggere, som bor langs Nordeuropas mest trafikerede busstrækning?

Der er da massser af plads. Der skal bare lukkes for biler.

Ja.

Men BRT kan dog være et godt første skridt i retning af letbane. Når først arealerne er sikret og befriet for kloakledninger m.v. i den del af vejen, vil det blive en meget hurtigere (og billigere) affære at lave det til letbane.


Tvivler på at det nogensinde kommer til at ske hvis man (endnu engang) skal grave Nørrebrogade op ligesom den er lige nu.


Det er ærligt talt ikke noget argument.
Sådan en gade har været gravet op utallige gange pga. det ene eller det andet. Det gør man gerne igen for en god sag.

Ja.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Svenska-lok

DSB MH341

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak