Hvor lang er den translindholmske jernbane? (Jernbanen i dag)

af andersj @, Aalborg, lørdag 02. maj, 2020, 21:23 (372 dage siden) @ krabsen

Ovestående nørderi indeholder naturligvis også et "ægget og hønen"-element. For hvis ikke det var blevet besluttet, at forlænge Lindholm station mod nord, havde lufthavnsbanen selv skulle "indeholde" alle de nye meter jernbane.


Du kan også vende ægget:

Er det Hjørring-strækningen der benytter lufthavns-strækningen en kilometers penge- eller omvendt?

Hvis banen til lufthavnen ikke var besluttet, var Lindholm station så blevet forlænget mod nord?

:-P

I beslutningsgrundlaget for "Kapacitetsudvidelse Aalborg-Hjørring" er det kun delen nord for afgreningen til lufthavnen der er med. Lufthavnsbanen starter ved Lindholm station.

Stykket mellem Lindholm station og afgreningen til lufthavnen er dog både en del af Hjørring-strækningen og lufthavns-strækningen. Kilometer nummereringen følger Hjørring-strækningen i begge spor, men afgreningen ligger i kilometer 0,961 på strækningen til lufthavnen.

--
Mvh Anders


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Lyntogenes triumftog mod Lillebælt
Lyntogenes triumftog mod Lillebælt

Lars Christensen har været i avisarkivet og fundet tre reportager fra indvielsen af Lillebæltsbroen og indsættelsen af de nye lyntog i 1935. Artiklerne blev bragt i Berlingske Tidende og Randers Amtsavis.

Læs mere

Lokomotivfabrikker

Læs historien om:
F. Schichau, Elbing, Tyskland

Jernbanebøger

Vestegnen og jernbanen gennem 150 år

Vestegnen og jernbanen gennem 150 år
Pris 350 kr.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen