Avatar

Den translindholmske jernbane - sporplan Aalborg Lufthavn (Jernbanen i dag)

af Thomas Boberg Nielsen ⌂ @, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, tirsdag 22. september, 2020, 07:11 (229 dage siden) @ Lars Bøgeholm Hansen

Findes der en sporplan over Lufthavnen?


En vaskeægte skematisk spor- og signalplan har offentligheden aldrig fået at se. Jeg har i hvert fald ikke. Og vi får den næppe nogensinde at se, idet det jo er besluttet, at Aalborg Lufthavn ikke skal udstyres med signaler - og i første omgang heller ikke sporskifter - men skal afvente signalprogrammets udrulning. Det kunne dog være interessant, om nogen gad forespørge Banedanmark, om vi må se den skematiske spor- og signalplan for Aalborg Lufthavn.

Det nærmeste, vi derfor kan komme en sporplan for Aalborg Lufthavn, er dette dokument, der pr. 21. september 2018 viser det påtænkte sporanlæg i Aalborg Lufthavn.

Status er p.t.:

- Hovedsporet er anlagt i fuldt omfang.
- Spor 2 er anlagt, men er uden forbindelse med hovedsporet.
- Vedligeholdelsessporet er ikke anlagt, men skærver og sveller er på plads. "Perron" ved vedligeholdelsessporet er næsten færdig.
- Ingen af de to sporskifter er etableret.
- Der er ingen signaler.
- Der er opsat mærke "Perron ved trinbræt".

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Militære jernbane transporter i 1930erne
Militære jernbane transporter i 1930erne

Per Finsted fra Dansk Militærhistorisk Selskab (www.chakoten.dk) har skrevet en artikel om militære jernbanetransporter i 1930erne. Jernbanen.dk har leveret tegninger til artiklen og har som tak fået lov at bringe artiklen her.

Læs mere
Svenska-lok
3 rengøring tilbud

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen