Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

"S-tog" på Kystbanen (Generelt)

af Michael Deichmann ⌂, Gribskov kommune, 9/3 2022, 11:28 (779 dage siden) @ Morten Beck

Hvorfor bliver man ved med at have den våde drøm om S-tog på Kystbanen?

Jeg tror det er sådan en våd politikerdrøm som det sikkert er nemt at forklare folket.

De forskellige perronhøjder er nok den største showstopper, for det der virkelig mangler er et elektrisk togsæt med S-togets acceleration, topfart 120 - 140 og komfort i stil med det man har i regionaltogene - som så kunne køre en stiv køreplan med op til 10 eller 15 minutters drift på de lange nærtrafikbaner i første omgang Helsingør - Roskilde. Det kunne sikkert godt være en variant af de nye el-togsæt - Coredia Stream - blot med en lavere gearing. Om Hillerød - Køge så også skulle ombygges - tja - det er jo samme problematik bare omvendt.
Det ville under alle omstændigheder kræve et nyt udbud, og det bliver noget svært at hænge det op på at disse S-Re tog skal have så meget teknik fælles med de nu planlagte Coredia Stream (lidt anden indretning - måske et ekstra sæt døre og så den lavere gearing) for at opnå en flådefordel.
Det har Lasse garanteret en god kommentar til :-)

--
Venligst

Michael Deichmann

[image][image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Svenska-lok
Ambulancetoget holder klar
Ambulancetoget holder klar

Denne artikel stammer fra bogen ´Eventyret om Jernbanen´ af J. Fr. Lawaetz, Jespersen og Pios Forlag 1935. Den handler om, hvad der sker når alarmen lyder over Godsbanegården og hjælpetoget rykker ud med hjælpevogne, redningsvogne og ambulancevogne.

Læs mere
ContecRail

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak