Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Frit billetsystem (Generelt)

af Henrik Hansen ⌂, Vejen, 16/5 2018, 16:17 (2172 dage siden) @ Lasse Toylsbjerg-Petersen

Som endnu en pudsighed forlyder det iøvrigt, at salget af "kontant billetter" / "enkeltbilletter" eller hvad sådan noget nu hedder, er stærkt stigende, da folk fravælger Rejsekortet, efterhånden som disse udløber...det er tilsyneladende nemmere blot at købe en dyrere enkeltbillet, end at anmode om et nyt kort, og derefter holde det optanket, hvis man ikke bruger bus og tog ofte....


Rejsekortet er ikke perfekt - hverken takseringsmæssigt eller teknisk.

Et familiemedlem skulle rejse fra Esbjerg til Vejen. Rejsekortet checkes ind på Esbjerg Station, og standeren kvitterer for indtjekning.

Under kontrol i toget, viser togførerens 'device' at kortet ikke er checket ind (!) og han begynder at finde 'bødeblokken' frem. Heldigvis havde vedkommende en telefon med rejsekort-app. på og app'en viste at kortet rigtig nok var checket ind i Esbjerg. En noget slukøret togfører sjoskede så videre..

Denne episode viser netop hvorfor Rejsekortet er 'teknisk defekt'. Man kan ikke stole på det, og man har ingen mulighed for at validerer at man nu har gjort alt korrekt eller at sikre sig imod defekt udstyr hos f.eks. togpersonalet. Endelig står man selv tilbage med bøvlet med at få retfærdiggjort en uddelt afgift, når Rejsekortets udstyr fejler.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

DSB MO1820 1
Teglværker i Danmark
Teglværker i Danmark

Her er en oversigt over danske teglværker. Listen indeholder de teglværker, der (så vidt vides) havde jernbanespor enten i form af eget spornet eller sidespor til en anden jernbane. Med tiden vil listen også indeholde de lokomotiver, der tilhørte de enkelte teglværker.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak