Godstog til Hirtshals i 2022? (Generelt)

af andersj @, Aalborg, fredag 30. juli, 2021, 10:29 (78 dage siden) @ Michael Deichmann

Er dette ikke svaret??
https://www.hirtshalshavn.dk/aktuelt/nyheder-fra-havnen/seneste-nyheder/danmarks-foerst...

Som iøvrigt tidligere har været omtalt herinde.
https://www.jernbanen.dk/forum/index.php?id=155752

Netop! Og der er så også den lidt interessante vinkel, at "digitalisering" af dette veteranlokomotiv jo må være en slags pilotforsøg i forhold til de andre "rigtige" veteranlokomotiver.
Det siges jo at det er prohibitivt dyrt fordi det er en "one-of-a-kind" løsning, der dør i dokumentation og tilladelser, men Nordjyske Jernbaner har altså fundet det opportunt at gøre det, frem for måske "bare" at købe et andet lokomotiv med ERMTS indbygget (OK - de findes måske slet ikke? Nej det gør de sgu nok ikke).
Og for Marcipanbrødene er der jo faktisk mulighed for en lille serie på i hvert fald 7 styk. Og 2-3 K-maskiner.

Det er jo let når Signalprogrammet betaler, ligesom de betaler for udrustningen af et GM-lokomotiv hos de øvrige lokalbaner. At man så hos NJ har anskaffet et lokomotiv der ikke kan trække et helt godstog ved strækningshastighed er måske knap så smart, men NJ har jo også hele tiden været stor modstander af godsterminalen i Hirtshals.

--
Mvh Anders


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Danske privatbaner

Læs historien om:
Maribo - Bandholm Jernbane

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen