Frit til SI signal

af Jens V, 19/2 2016, 09:15 (2991 dage siden) @ Jens H. Bondesen

En hastighedsviser skal altid "samlæses" med signalaspektet i det tilhørende hovedsignal, og sådan var det også i "SIR 1944".


Hm, filosofisk, Jens.


Sorry! Det var såmænd ikke meningen :-)

Der er vist en definitionsmæssig forskel fra "SIR 1944" til SR i dag, idet hastighedsviseren tidligere var et særskilt signal (men resultatet er det samme):


Ja, er det ikke det, der er pointen? Om en hastighedsviser "supplerer det hovedsignal, hvortil det hører ..." eller om der er tale om "Hovedsignalers supplerende udstyrelse" må vel i daglig omgang med begreberne siges at være det samme.

(Det er fortsat ikke et signalbillede, da signalbilleder dannedes af flere signaler, der gælder hver sit spor).


Korrekt - det turde jeg ikke påpege i den oprindelige post af frygt for at blive anklaget for noget med fluer. Godt, at du er modigere! :-)

Til slut et spørgsmål:
Er signalaspektet i dag ikke kombinationen af signallys og symbol? I det aktuelle eksempel "en grøn med brækket arm".


Et signalaspekt er jo i SR defineret meget enkelt som "Ét signals visende" ("Ét" nok valgt som modsætning til "signalbillede" som omtalt ovenfor), men jeg vil nødigt i her ind i en diskussion af, om det så blot hentyder til f.eks. "Kør" eller om det også omfatter de varianter af "Kør", der findes... :-)

Man kan let i disse fora blive taget til indtægt for noget, som måske ikke er 100% korrekt, fordi man her i rigtig mange tilfælde er nødt til at forenkle tingene lidt mere, end man måske helst ville.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Indsend billeder
Maglemølle Papirfabrik, Næstved
Maglemølle Papirfabrik, Næstved

Historien om både gamle og nye Maglemølle Papirfabrik i Næstved, der var i drift fra 1875 til 2012. Få her historien om bygningen af den private industrihavn og det store fabriksområde med eget spornet, lokomotiver og vogne.

Læs mere

Jernbanebøger

Københavns Hovedbanegård 1969

Københavns Hovedbanegård 1969. Pris 170 kr.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak