Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

DSB reducerer antallet af billettyper kraftigt (Generelt)

af Jonas, 31/3 2013, 15:18 (4046 dage siden)

Fra Ritzau via DRs side:

Inden udgangen af næste år skal DSB's mere end 200 billettyper være reduceret til cirka 20. Rejsekort og mobiltelefon er fremtidens billet.

Klippekort, svipture og særlige billetter til Døllefjelde-Musse Marked. Alt dette vil være fortid, når DSB ved udgangen af 2014 er færdig med en større oprydning i togselskabets billetprodukter.
40 af de flere end de 200 billettyper er allerede forsvundet fra markedet, og når oprydningen er overstået vil der kun være cirka 20 tilbage. Med andre ord skal ni ud af 10 produkter kasseres.
- Vi har hørt fra vores kunder, at de har svært ved at overskue vores forskellige billetprodukter, og det vil vi gerne gøre noget ved, forklarer Anne-Lise Bach Sørensen, underdirektør i DSB med ansvar for billetsalg og kundecentre.

Rejsekort erstatter
Oprydningen er blandt andet et resultat af Rejsekortets indtog, som sammen med udbredelsen af sms-billetter og salg via smartphone-applikationer har overflødiggjort en del af billettyperne.
- Det er Rejsekortet, vi regner med, at vores kunder bruger fremover, erklærer underdirektøren og uddyber:
- Vi tvinger ikke folk til at anvende Rejsekortet, og det skal altid være sådan, at man kan købe en enkeltbillet. Den har mange versioner alt efter om man er barn, pensionist eller voksen. Så har vi vores pladsbilletter, og vi har vores internationale billetter. Det er det, vi vil se fremover.

Fortsat Orange-billetter
Til gengæld kan prisbeviste togpassagerer fortsat se frem til et udbud af billige Orange-billetter, som er låst til en specifik afgang.
- Jeg føler mig ret overbevist om, at Orange-billetterne fortsat vil eksistere. Tingene kan selvfølgelig ændre sig, men det handler om at få udnyttet vores kapacitet i togene, og vi har typisk ledig kapacitet på ydertidspunkterne, så der vil man kunne finde billige billetter, siger Anne-Lise Bach Sørensen.

http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2013/03/31/134902.htm


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak