Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Rejsekort - en hån mod trofaste kunder (Generelt)

af PD Hansen, 1/4 2013, 02:58 (4046 dage siden) @ Henrik Hansen

Man burde have beholdt klippekort systemet, det er enkelt og billigt, prisen på rejsen er 100% gennemskuelig og man kan til enhver tid dokumenterer sine 'klip' - hvilket er umuligt med Rejsekortet. Og selv om valgte en 100% udskiftning af klippekortautomaterne i hele landet - så vil prisen stadig kun blive en brøkdel af rejsekortet - samt betydelig mindre driftsomkostninger.

Det er endog sådan med Rejsekortet, at storforbrugerne af offentlig trafik får et dårligere produkt når de nuværende periodekort udfases. Herefter skal de også checke ind - mellem checke og endelig checke ud. De skal ovenikøbet have 2 rejsekort, for afløseren med flatrate, som erstatter periodekortet, kan ikke bruges om almindelig rejsekort...

Rejsekortet er et klassisk eksempel på, at bare fordi man overgår til IT, så behøves det absolut ikke at blive bedre - mange gange faktisk modsat.

Yderst præcis beskrivelse! Tænk hvis beslutningstagere turde indse det, du skriver! Men de bruger vel ikke selv offentlig transport ret meget.

Et lille uddrag af rejsereglerne:

http://www.rejsekort.dk/~/media/Rejsekort/pdf/rejseregler/24967-K3-rejsekortregler-juli...

Så "nemt" er rejsekort:

"Bemærk, at det er dit ansvar at checke korrekt ind. Er du i tvivl om, hvorvidt du har checket korrekt ind, kan du kontrollere det ved at checke ind igen. Viser displayet teksten OK. Rejsekortet er allerede checket ind, har du checket korrekt ind."

"Er du i tvivl om, hvorvidt du har checket korrekt ud, kan du kontrollere det ved at checke ud igen. Viser displayet teksten Fejl. Check ind mangler, har du checket korrekt ud."

"Hvis du ikke checker ud inden for maksimumtiden, bliver forudbetalingen ikke ført tilbage til dit rejsekort. Med andre ord svarer prisen på en rejse, hvor du ikke checker ud, til din forudbetaling. Sker det gentagne gange, at du ikke checker ud, forbeholder Rejsekort A/S sig retten til at spærre dit rejsekort, jf. ‘Rejsekort kortbestemmelser’ på rejsekort.dk."

Ved billetkontrol: Bed til at systemet virker...

Så nemt er periodekort på abonnementsservice:

Indsæt værdiindlæg når det kommer med posten hver måned.
Hav periodekortet med.
Sæt dig i tog/metro og slap af! :-)

Check ind: Unødvendig
Kontrol af check ind: Unødvendig
Check ud: Unødvendig
Kontrol af check ud: Unødvendig
Kontrol af pris: Unødvendig
Ved billetkontrol: Bare vis kortet.

Når rejsekortet (reelt) bliver tvunget ned over mig, dropper jeg nok den kollektive transport og køber en bil.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak