Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

DSB reducerer antallet af billettyper kraftigt (Generelt)

af andersj, Aalborg, 31/3 2013, 21:00 (4046 dage siden) @ Jonas

Personligt vil jeg savne det gode, gamle klippekort. Enkelt og ligetil at bruge, og (uden at vide det) vil jeg tro, at klippekort-automaterne er langt billigere at vedligeholde end rejsekort-standerne er.

Bestemt! Klippekort-automaterne kan i langt de fleste tilfælde ordnes af stationsbetjenten, mens Rejsekort udstyret skal tilses af specialister. Således holdt en elektriker-bil i Hjørring i onsdags klokken 10, og da jeg kom hjem klokken 17 var han stadig igang med Rejsekort udstyret.

Når DSB udtaler, at de vil skære ned på antallet af billettyper skriver de i virkeligheden, at de skærer ned på antallet af rabatprodukter - altså hæver priserne.

Det der mangler er konkurrence på skinnerne, altså yderligere mindst en operatør i fjerntrafikken.


I Storbritannien har de friere konkurrence på fjernbanenettet end vi har. Baseret på mine egne erfaringer er indkøb af billetter til britiske fjernbaner en videnskab uden lige. Omvendt er der ikke konkurrence på Londons Underground. Dér er takstsystemet nærmest rørende enkelt, billettyperne er ret få og ret enkle, servicen i billetsalgene er i top, og Londons svar på rejsekortet fungerer enkelt og gnidningsfrit.

Man kalder hovedstadens zonesystem for "ring-zoner", men hvorfor ikke bare gøre det så simpelt som i langt de fleste storbyer. I fx. Berlin er der tre ringe/zoner. Zone A = det centrale Berlin (følger ringbanen), zone B = resten af Berlin, zone C = omkring Berlin. Simpelt og idiotsikkert!


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak