Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Oplysninger om tog - hemmeligt eller ? (Generelt)

af UTJ, 6/11 2014, 15:07 (3471 dage siden) @ Morten Flindt Larsen

"Det kræver et vist overskud af tid for at kunne følge med - døgnet rundt"

Tjah, "døgnet rundt" bliver det måske ikke. Aktindsigt får man jo som regel bagudrettet, ikke fremadrettet. Særtogsanmeldelserne skal muligvis, inden de frigives, først "afluses" for følsomme oplysninger (f.eks. kongehuset, forsvaret og den slags) og for oplysninger om de af de private operatørers og kunders forhold, der ikke er omfattet af loven om aktindsigt. Det er vist sådan noget med sorte barrer hen over fortrolig tekst, eller at man i værste fald kun modtager særtogsanmeldelserne for S-tog, materieltog og den slags. Derefter modtager man vel så med mellemrum et stort batch og kan begynde at sortere og følge med.

Det kan ikke være meget fortrolighed i tog som kan beskues mens de kører. Sikkerhedsspørgsmålet kan koges ned til få tog (tid og oprangering) og kun før faktisk afgangstidspunkt. Der er intet kommercielt indhold i toganmeldelser. Hvis nogle anmeldelser er fortrolige betyder det at samtlige, som håndterer anmeldelserne skal være sikkerhedsgodkendte og at anmeldelserne skal opbevares i godkendt opbevaringsmiddel og ikke må fremsendes på almindelig e-mail.

Thomas' klager viser jo også med al tydelighed af banedanmarks praksis og argumentation har været i strid med reglerne, så længere er den egentlig ikke.

men det er korrekt at aktindsigt gives bagudrettet på allerede forekommet korrespondance.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak