Prisstigning forventes at få millioner til at skippe metroen (Generelt)

af andersj, Nordjylland, torsdag 15. august, 2019, 22:52 (185 dage siden) @ mikedk2100

Tilbage til det mere alvorlige:
Kunder med rejsekort er nok mere eller mindre ligeglade, men man skal passe på ikke at gøre det for besværligt (både inden billetkøbet, hvor man skal sætte sig ind i bestemmelser og ved selve billetkøbet) for passagerer med almindelige billetter - og månedskort med for den sags skyld.


Bestemt ikke. Rejsekortet blev i sin tid markedsført som et kort, der skulle gøre det nemmere at rejse og som altid fandt den billigste billet.

Det blev hverken nemt at rejse, fordi man skal tjekke ind og ud ved hvert skift, så man skal sætte ekstra tid af for at kunne skifte. Nu skal man så også gøre det på en bestemt automat, og dem på Nørreport var ikke markeret som det ene eller andet i tirsdags. I hvert fald ikke tydeligt, hvis de var.

Og det med den billigste pris var også en fis i en hornlygte, for der kan sagtens være lavere priser end det Rejsekortet kan tilbyde.

At det så samtidig er noget nær umuligt for passagererne at tjekke den egentlige pris, fordi systemet er så afsindigt kompliceret, gør det bare endnu værre.

Men man var jo så snu at fjerne alternativerne, så man kunne tvinge folk over på Rejsekort. Jeg har aldrig oplevet et dårligere produkt og er bestemt ikke ligeglad med hverken pris eller funktionalitet.

Rejsekortet er smart til korte rejser, hvor der er hyppige afgange og hvor det kun i mindre grad er nødvendigt at påvirke folks rejsevaner (off-peak). Til længere afstande vil man gerne styre passagerflowet bedre og helt ned til den enkelte afgang, fordi der typisk er færre afgange og folk er mere fleksible jo længere rejsen er. Derfor virker traditionelle billetter med variable priser bedre her, men Rejsekortet er stadig fint til normalprisbilletter.
Det ses da også typisk i Europa at chipkort primært bruges i storbyerne. I Holland har de også landsdækkende rejsekort, hvor man kan købe sig til ekstra rabatter i en måned enten off-peak eller i hele driftsdøgnet. Off-peak rabatten herhjemme er i høj grad penge ud af vinduet, fordi de fleste ikke aner at det er billigere at checke ind klokken 11:01 fremfor 10:59.

--
Mvh Anders


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen