Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Minister vil forundersøge til S-tog på Kystbanen (Generelt)

af antrum, 1/2 2019, 12:20 (1914 dage siden) @ mpp

Man kan hæve kapaciteten på s-banen på flere måder. Den mest oplagte er at køre med længere tog. Lige nu ruller al materiel der kan køre i myldretiden og derfor er det svært at få mere plads i togene.

Ja - men er der behov for længere tog når man kommer længere ud på strækningerne? Synes som en dyr løsning!

En anden måde er at reducere headway på det centrale stykke så man får plads til flere tog – der hjælper det nye signalsystem.

Nu er der jo tale om mere end 25% flere indbyggere i Storkøbenhavn samtidig med at vi gerne skulle have flere til at tage toget til og fra arbejde - altså især de sjællandske pendlere.

En tredje måde man kan hæve kapaciteten på er at få folk over i metroen så færre skal bruge Nørreport – der hjælper Cityringen og især stykket mellem Kbh H og Østerport over Kongens Nytorv vil hjælpe enormt. Det er det man allerede gør for at hæve kapaciteten.

Allerede nu er man ved at nå max kapacitet på den nuværende Metro - og her kan man så sætte en vogn mere på og ændre styresystemet - men stadig væk - det hjælper kun få år.


At lave Københavns Hovedbanegård om til en sækbanegård vil give en masse andre problemer for regional- og fjerntog.

Sikkert - men med Ny Ellebjerg som knudepunkt mellem S-tog / Metro og regionaltog - ja så ska måske alle regionaltog ikke køre helt til ind til Hovedbanen?

Skal togene ikke længere gennem røret vil de i stedet skabe et mylder mellem København H og Dybbelsbro/Carlsberg/Godsbanegården hvor de bliver parkeret og klargjort. Derudover vil depotet ved Østerport og Svanemøllen heller ikke kunne bruges, så det skal der så findes en løsning på ved indgangen til København H.

De depoter koster småpenge i forhold til længere S-tog.

Man kunne selvfølgeligt nok finansiere noget af projektet hvis man solgte de forskellige sporarealer til nybyg, men det ville stadig være en meget dyr og besværlig løsning at bygge røret om.

Se det var en god ide!


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak