Aarhus / stationer /trafik (Generelt)

af steenth, onsdag 18. september, 2019, 18:15 (537 dage siden) @ pjl

Göteborg, der er i gang med at grave noget lignende med Västlänken, har heller ikke en "millionby" som nabo, men de er stadig kommet frem til at det er nødvendigt med en gennemkørende centralstation. Det kommer til at fordoble kapaciteten


Kommer an på hvad du mener med "nabo" - der bor 1 million i Göteborg og 1,7 millioner i Västra Götaland. Og du er vel opmærksom på at det er Haga (Universitetet) og Korsvägen, der er de primere drivere for den forbindelse.

De 1. million er for storbyområdet, som dækker et stor opland. Den normalte definition man bruger for byer er tallet 599.011 million indbyggere.

Hvis skal sammenligne Göteborg med Aarhus, som er en del af Byregion Østjylland, som har 1,4 mio indbygger. Men Byregion Østjyllanddet dækker fra Haderslev kommune i syd til Randers Kommune i Nord og Silkeborg Kommune i Vest. Hvor mange af dem, som bor i det område mener de er en del af Aarhus?


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen