Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Aarhus / stationer /trafik (Generelt)

af pjl, 19/9 2019, 10:57 (1643 dage siden) @ RasmusJ

Det er ikke rigtig sandt, eller i hvert fald meget forsimplet. Begge steder er det en kombination af ting, ligesom det også ville være i Aarhus.

Formålet med West Link er:
"Approximately 175,000 people in the region commute to or from Gothenburg Municipality daily. The majority of these people use cars for transportation and the roads in the region are overloaded. Better rail communications to different parts of Greater Gothenburg and better connections to current public transport networks would improve the situation."

Ummidelbart ser formålet med en tunnel under Aarhus ud til at være at slippe for en skifte køre-retning på tog. Det er en ret stor forskel.

I Gøteborg har meget af den store modstand gået på at de kunne få mere betjening af selve byen hvis de havde bygget metro i stedet, men man valgte at gøre Gøteborg C gennemkørende. At få to nye stationer er en del af årsagen, men den øgede kapacitet og muligheder for lokal- og fjern-tog er også en kæmpe del af det.

Hvilket modstanderne har fuldstændig ret i, den øgede kapacitet er således for lokal- og regionaltog, fjerntog tror jeg bliver en sjældenhed.

I Gøteborg er de to nye stationer er mere centrale end Hyllie, og begge underjordiske og dyre, hvilket nok ville være for meget for mindre byer som Malmø og Aarhus, men projekterne er ikke voldsomt forskellige.

Reduktion af pendlere versus at spare tid for nord/sydgående tog, jeg synes det er to helt forskellige grunde.

låst
2262 visninger

Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Billige jernbane T-shirts

Tagcloud

nattog liggevogne sovevogne spisevogne barvogne postvogne rejsegodsvogne styrevogne dobbeltdækkervogne remise maskindepot station banegård hovedbanegården IC2 IC3 IC4 godstog persontog materieltog arbejdstog Nærumgrisen veteranbaner jernbanefotos jernbanebilleder Movia rangerlokomotiv havnebane industrispor skinnebusser Øresundstog intercity intercitytog intercitylyn tog DSB Arriva Lokaltog

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak