Aarhus / stationer /trafik (Generelt)

af pjl, onsdag 18. september, 2019, 18:56 (533 dage siden) @ steenth

De 1. million er for storbyområdet, som dækker et stor opland. Den normalte definition man bruger for byer er tallet 599.011 million indbyggere.

Således er der i Aarhus 273.077 indbyggere.

Hvis skal sammenligne Göteborg med Aarhus, som er en del af Byregion Østjylland, som har 1,4 mio indbygger. Men Byregion Østjyllanddet dækker fra Haderslev kommune i syd til Randers Kommune i Nord og Silkeborg Kommune i Vest. Hvor mange af dem, som bor i det område mener de er en del af Aarhus?

"A metropolitan area is a region consisting of a densely populated urban core and its less-populated surrounding territories."

Greater Göteborg... it's a thing:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_metropolitan_areas_in_Sweden#Metropolitan_Gothenburg

Og tilbage til pointen: Göteborg er dobbelt så stor som Aarhus.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Teglværker i Danmark
Teglværker i Danmark

Her er en oversigt over danske teglværker. Listen indeholder de teglværker, der (så vidt vides) havde jernbanespor enten i form af eget spornet eller sidespor til en anden jernbane. Med tiden vil listen også indeholde de lokomotiver, der tilhørte de enkelte teglværker.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen