Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

Billeder fra Frederikshavn Gl. Station

af Carsten B. Thomsen, Frederikshavn, 4/5 2011, 07:49 (4798 dage siden) @ Jens Bruun-Petersen

Hej Jens :-)

Tusind tak for dine billeder fra Frederikshavn Gl. Station.
Der har gennem tiden været mange spændende typer materiel på besøg på Frederikshavn Gl. Station, og at JTI's undervisningsvogne har været på besøg i Skagensbanens spor er måske ikke så underligt, taget i betragtning, at der var (og stadig er) mange virksomheder indenfor de "sorte" fag i Frederikshavn.
Måske har vognene været på besøg i forbindelse med uddannelse af certifikatsvejsere til enten Frederikshavn Værft/Danyard eller Ørskovs Staalskibsværft ?.
I 1972 var der jo godt gang i både nybyggeri og ombygninger på værfterne, med alt hvad det medførte af underleverandørarbejde hos byens maskinfabrikker, inklusive motorleverancer fra Alpha Diesel, senere MAN B&W Diesel.

BRh-vognene var tit på besøg, sammen med andre spændende vogntyper, som indgik i Nordpilen.
Det lidt pudsige ved Frederikshavn Gl. Station var, at på grund af pladsforholdene blev alle ledige spor, selv de mere ydmyge spor "ude i hjørnerne" af stationsområdet, brugt til henstilling af overnattende materiel, blandt andet blev (som Georgs billeder viser) f.eks. MA-lyntoget parkeret henover drejeskiven, for at få det "stuvet af vejen".

Billeder fortæller historie - og de siger mere end 1000 ord.
Så hvis du har flere billeder, du gerne vil dele med os, så vil de blive meget værdsat. Intet er for "skævt" eller for småt eller ubetydeligt. Der kunne jo komme nye detaljer og viden for dagen på den måde.
På forhånd tusind tak.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak