Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

Billeder fra Frederikshavn Gl. Station

af Carsten B. Thomsen, Frederikshavn, 9/5 2011, 07:53 (4758 dage siden) @ Jens Bruun-Petersen

[image]
Postkort fra Stenders Forlag ca. 1963. Sporene på Fredrikshavn G (Sæbybanens station) er væk, så det er fra efter 1962. Det gamle stationsareal og den gamle havnebane ses, og der er intet af den nye station!

Bedste hilsener
Jens Bruun-Petersen

Hej Jens

Tusind tak for flere dejlige billeder fra dengang.
Luftfotoet må stamme fra tiden efter 1968, for min (nat)arbejdsplads Hotel Jutlandia ("højhuset" i midten af billedet) indviet i 1968 (byggeriet blev påbegyndt i 1967).
Tilsvarende må det være fra tiden før 1978, for på billedet findes Bech's Hotel i Jernbanegade stadig (på Thomas's billede fra Jernbanegade, fra 1978, er Bech's Hotel th. i billedet netop revet ned).
Interessant at se, hvor "grønt" havnesporet var, versus den asfalt-ørken (Rådhus Allé), der ligger der idag.
Den nye banegård kan ikke ses på billedet af den simple årsag, at det opfyldte område, der sidenhen blev til det nye banegårdsområde, ligger helt udenfor billedet (t.h. - mod nord).
Det er tydeligt at se, hvor propfyldt Frederikshavn Gl. Station var med vogne, nærmest konstant, så hvert eneste spor, også "ude i hjørnerne", måtte udnyttes.
Det gav jo på virkelighedens station rangisterne rigeligt at lave - og tilsvarende på en model af stationen en dejlig masse rangerarbejde.
Billedets opløsning er ikke så høj, så det er svært at afgøre, om sporene på Frederikshavn G er pillet op eller ligger der endnu (?) - men da strækningen Frederikshavn-Sæby blev nedlagt allerede i 1962, så er de her i tiden efter 1968 muligvis allerede pillet op (?).
Hvis du har flere billeder og/eller postkort, du gerne vil dele med os andre, så på forhånd tak :-)


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Norske lokomotiver
Norske lokomotiver

Her er en oversigt over alle norske lokomotiver, fra det første damplokomotiv, der blev sat i drift på privatbanen Norsk Hovedjernbane i 1854, til de nyeste el- og diesellokomotiver hos CargoNet og CargoLink. Listen inkluderer også NSBs smalsporede damplokomotiver.

Læs mere
Billige jernbane T-shirts

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak