Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Billeder af vognkasse på Frederikshavn Gl. Station

af UTJ, 17/1 2012, 19:35 (4506 dage siden) @ Carsten B. Thomsen

Her nogle flere fra Frederikshavn gamle station i 70'erne.

[image]

Ved den gule skorsten stod denne urgamle vognkasse.

[image]

Ja, den ligner faktisk meget godt.
Er der nogen, der kan tyde påskriften midt på vognkassen ?
Eftersom at ikke alle vinduerne er blevet blændet, så kunne det måske tyde på, at vognen ikke er en af dem, der blev ombygget til stykgodsvogn litra HA, men muligvis til Specialvogn eller Ambulancevogn (?), eller også at det var en af de AD-/AB-/CA-vogne, der blot blev udrangeret ?.
Farven (mønjerød ?) kunne måske give et fingerpeg ?
(Det er ommertrent samme farve, som ses på kupévognene i denne tråd).
Hvordan så den anden side ud på sådan en AD-/AB-/CA-/HA-/Special-/Ambulancevogn ? Og måske helt konkret (og meget gerne!) på den aktuelle vognkasse ?.

Det er formentlig en tidligere Ambulancepersonvogn som her er mavelandet. Hvilken én er nok vanskeligt at vinde ud af, men det kan selvfølgelig godt være nr 10, alias AD 319, som det bliver tydet til. Det eneste du kan være sikker på er at det ikke er Ambulancepersonvogn nr 1. Men da vi er i Jylland er det jo nok en Ambulancepersonvogn med hjemsted i det jyske. Forresten blev stort set alle ambulancetogenes vogne solgt eller anbragt som vognkasser i landskabet eller på stationer. Og den anden side? Du må selv forestille dig eventuelle blændede vinduer og porte, men som vogn var den mage til på den anden side :-)

Farven - ikke de oprindelige personvognsfarve, men nok mere en typisk rød maling i bleg udgave, for vognkasserne blev opmalet efter placeringer (oftest i hvert fald).


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Indsend billeder
ContecRail

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak