Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

Frederikshavn - ukendt sidespor

af Thomas Boberg Nielsen ⌂ @, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, søndag 10. april, 2011, 06:41 (4102 dage siden) @ Thomas Boberg Nielsen

Du kan nu se, hvor stationsarealet og havnebanen lå. Du kan også skifte mellem kort af forskellig alder og se hvordan der så ud før og nu.

Jeg prøvede for sjovs skyld at følge min egen brugsanvisning for at se, om jeg havde fået skrevet den rigtig ned. Og det havde jeg åbenbart.

Så prøvede jeg at "skrolle nordpå" og til min overraskelse dukker der et sidespor frem, som grener fra Kvissel-Frederikshavn strækningen, passerer Skagensbanens spor i en vinkel på nærved 90 grader, drejer skarpt mod nord og stopper lige pludselig "in the middle of nowhere" i nærheden af Villersbæk.

Mit spørgsmål er: Hvad pokker er det for et sidespor? Det ligner ikke et traditionelt grusgravspor?

Jeg har DJK's bog om Skagensbanen og kunne naturligvis bare slå op i den. Men den befinder sig i skrivende stund en times kørsel borte.

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Danske privatbaner

Læs historien om:
København - Slangerup Banen
Hornbækbanen 1906 - 1916 - 1966
Hornbækbanen 1906 - 1916 - 1966

Dette hæfte på 66 sider om Hornbækbanen blev i 1966 udgivet af Jernbanehistorisk Selskab som en hyldest til banens 50 hhv. 60 års jubilæum. Det er skrevet af Arne Gregersen i samarbejde med Holtrup og EVP. Hæftet er konverteret til pdf-format.

Læs mere
3 flyttefirma tilbud

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak