Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

Luftfoto af Frederikshavn gl. station m.v.

af Thomas Boberg Nielsen ⌂, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, 10/3 2012, 10:49 (4283 dage siden) @ Carsten B. Thomsen
redigeret af Thomas Boberg Nielsen, 10/3 2012, 11:00

Jeg er ved at scanne og uploade nedenstående luftfoto af Frederikshavn med henblik på www.havnebaner.dk, idet billedet viser den tidligere havnebane i sin (næsten) fulde udstrækning.

Men der er faktisk mange andre interessante på billedet også: Frederikshavn gl. station er stadig i brug og der ses både vinrøde, røde, én blå og to grønne vogne og en MZ i vinrød. Helt til venstre i billedet anes den sydlige del af selve stationsbygningen.

Nederst til højre i billedet ses FFJ's tidligere arealer og der ligger stadig jernbanebygninger på området.

Til venstre i billedet i midten kan vi se, at der er lagt spor på Frederikshavn ny station, men selve stationsbygningen er endnu ikke opført. Krudttårnet er flyttet til sin nuværende (10. marts 2012) placering og der ses et par godsvogne til venstre herfor.

Til højre i billedet kan havnebanen følges fra station til havestation. Den når dog lige præcist at forlade billedet for så igen at gå ind i billedet. Det er lige før man kan se sidesporet til Alpha Diesel!

Klik på billedet for højere opløsning.

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen

[image]
Luftfoto af Frederikshavn i midten af 1970'erne. Postkort. "Stenders Forlag - Farvefoto - Nr. 149 604 046. Foto: Aerodan". Klik på billedet for højere opløsning. Arkiv: Thomas Boberg Nielsen.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billige jernbane T-shirts

Københavns Frihavns-Aktieselskab
Københavns Frihavns-Aktieselskab

Historien om Københavns Frihavn med fokus på det rullende materiel fra 2-koblede damplokomotiver over Triangel traktorer til tidligere DSB MH rangerlokomotiver. I artiklen er der endvidere links til mange billeder af materiellet.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak