Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Signal og el på hovedbanen - prioriteringer? (Generelt)

af TroelsH, 25/1 2021, 14:44 (973 dage siden)

Jeg har kigget i rapporten Serviceeftersyn af Jernbanen, og her kan jeg se at man vil komme det nye signalsystem på en masse sekundære linjer, mens at hovedbanen er sidst til at få. Kigger man samtidig på elektrificeringen, så har man mere travlt med at elektrificere til Næstved og Kalundborg, end at elektrificere hovedbanen fra Fredercia til Århus, ligesom at signalprogrammet først til aller sidst når transit-korridoren Øresund-Padborg.

Det virker ikke super fornuftigt, da det er hovedbanen der binder det hele sammen og den der betjener flest passagerer og flest tog. Men det fastholder selvfølgeligt at det kun er DSBs materiel der kan køre på hovedbanen indtil 2030.

Hvis vi skal sikre bedst mulig service til brugerne, og set i lyset af at vi har har bedre styr på særligt signal-delen, bør den prioritering så ikke genovervejes?


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Sukkerfabrikken Nykøbing
Sukkerfabrikken Nykøbing

I 1884 opførte en række landmænd på Falster andelsvirksomheden Sukkerfabrikken Nykøbing. I jernbanekredse er fabrikken mest kendt for de to små Krauss-maskiner, der varetog trafikken på fabrikken i over 50 år og nu befinder sig på Museumsbanen.

Læs mere

Danske privatbaner

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak