Taksttanker - (var; Engelbrecht: "Vi vil opl..) (Generelt)

af steenth, torsdag 18. februar, 2021, 13:05 (79 dage siden) @ Scharfenberg

Det må også have været kongstanken med Rejsekort i det hele taget - det er næppe opfundet for passagerernes skyld...

/R


Omvendt. Politikerne har indført rejsekortet, så du fx ikke skal stå og fedte med et lokalt billetsystem, når du er turist på fx Lollandsbanen eller Skagensbanen. Og så er der mulighed for at adfærdsregulere og tilskynde rejsende, der har mulighed for det, at rejse off peak med rabat hvor der er ledig kapacitet. Rabatten kan samtidig tilskynde de rejsende til at rejse mere (på fornuftige tidspunkter). Indsamling af rejsedata er blot en bonus, som så gavner både trafikplanlæggerne og de rejsende.

Politikerne har ikke været indblandet i processen med indførelsen af rejsekort. Det er startet som et lokalt projekt i hovedstadsområdet, som trinvis udvikle sig at ved at den skulle dække Sjælland og senere resten af landet. Det er første senere at politikerne har blandet sig med off-peak rabat og fastsætte principper for takster i lovtekst.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen