Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Ny Ellebjerg skifter navn til København Syd (Generelt)

af Svend, 27/1 2022, 21:23 (876 dage siden) @ Rask Ingemann Lambertsen

,,,, men hedder Vigerslev når vi taler den sikkerhedsmæssige afvikling af trafikken på fjernbanen (tjenestekøreplaner, TIB osv).

(min fremhævelse)


Det har du bare glemt at fortælle Banedanmark inden de udgav K-22 TKØ m.v.


Nu varer det jo ca. 2 år inden stationen skifter navn, så mon ikke diverse reglementer når at blive rettet i overensstemmelse med det nye navn?


Det er Svend's kommentar til den nuværende situation, som jeg har citeret og svaret på. Det kan da godt være, at man med indførelsen af det nye signalsystem vil slå Vigerslev sammen med nuværende Ny Ellebjerg og kalde det hele for København Syd.

Nuværende Ny Ellebjerg er lidt af en rodebutik:

Trinbræt på fjernbanen (TIB-strækning 6) med beliggenhed delvis på Vigerslev (togfølgestation). Tog på strækning 11 (strækningen fra Hvidovre Fjern mod Lufthavnen-Peberholm) passerer ikke Ny Ellebjerg
Trinbræt på S-banen/ Køgebugtbanen
Køreplansmæssigt standsningssted på Ringbanen (CBTC-land). Her hed stationen (togfølgestationen) tidligere Vigerslev Nær, men de eneste rester der er tilbage fra den tid er, at afsnitsmærkerne nu benævnes Ig00 (forkortelsen for Vigerslev).

Ud over det er det helt fint, at man skipper havnet Ny Ellebjerg og erstatter det med en ny fælles station for fjerntog, S-tog og Metro: København Syd.

--
Svend


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Assens Sukkerfabrik
Assens Sukkerfabrik

De danske Sukkerfabrikker opførte i 1883-84 Assens Sukkerfabrik, der i over 100 år var en stor og vigtig arbejdsplads i Assens. Læs i denne artikel om fabrikkens historie med fokus på roebanesystemet og de lokomotiver, der befarede det.

Læs mere
Veterantog kalender

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak