Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Ny Ellebjerg skifter navn til København Syd (Generelt)

af andersj, Aalborg, 1/2 2022, 00:28 (872 dage siden) @ Svend

Jeg tror i højere grad problemet var at man skulle købe SJ billetter, og ikke kunne bruge DSB billetter. I Danmark finder de fleste nok deres rejse på Rejseplanen, ikke hos DSB (som dog bruger Rejseplanens data). Jeg ved ikke om SJ's tog til Odense dengang var at finde på Rejseplanen. I 2020 blev der åbnet op for at alle transportudbydere kan komme på Rejseplanen hvis de vil, og så udestår bare problemet med gældende billet. Omvendt skal de danske trafikvirksomheder tillade andre aktører at sælge deres billetter, men jeg ved ikke om DSB bare kan sælge billetter til SJ tog hvis de har lyst. Jeg kan forestille mig at det skal godkendes af SJ.


Der er jo ikke noget at sige til, at det er gået tilbage for den internationale passagertrafik på jernbane. Inden vanviddet tog overhånd, kunne man på enhver lidt større station købe billet til Stockholm, mange andre stationer i Sverige ...... og til mange andre steder i udlandet.

Jeg vil hellere være fræk og sige at grunden til at det går frem for den internationale passagertrafik på jernbane er at man ikke længere er tvunget ned på en station for at få en pris oplyst eller en billet printet.

--
Mvh Anders


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak