Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Ny Ellebjerg skifter navn til København Syd (Generelt)

af andersj, Aalborg, 29/1 2022, 22:05 (839 dage siden) @ Thomas Boberg Nielsen

Ny Ellebjerg skifter navn til København Syd


Glimrende!

København er på vej til at blive en rigtig storby - også set med internationale jernbaneøjne. Rigtige "jernbanestorbyer" har flere stationer "med samme navn" (øst, nord, syd vest, central).

Er du på vej fra Tyskland til Sverige med et internationalt tog Tyskland-Sverige, og vil du stige af "i København", er du ikke i tvivl om, hvor du skal stige af, hvis den eneste afstigningsmulighed mellem Padborg og Malmö er "København Syd". Passagerer, der rejser internationalt, rejser i øvrigt vel heller ikke på må og få? De undersøger vel på forhånd, hvor man kan stige af og på mest fornuftigt?

Kritikken går ikke på at stationsnavnet indeholder "København" - det skal indeholde "København".

Min kritik går på at det nye navn ikke har en lokal "oversættelse" så stationsnavnet giver mening for både lokale og fremmede. Eksempelvis kører fjern- og regionaltog til "Hamburg Altona" mens S-tog og busser kører til "Altona".

Derudover er det også et ret fantasiløst navn, men det er jo smag og behag. Rigtige "jernbanestorbyer" har trods alt nogle lidt mere spændende navne uden at informationsværdien går tabt. Stationen kunne sagtens hedde "København Ellebjerg" - tænk hvis "Venezia Santa Lucia" bare hed "Venezia Sud"

--
Mvh Anders


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak