Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Ny Ellebjerg skifter navn til København Syd (Generelt)

af andersj, Aalborg, 28/1 2022, 22:53 (868 dage siden) @ EA 3020


Så på sin vis gør man bare skaden med det famøse “Ny Ellebjerg” god igen, og får erstattet det med København Syd, som jo ligger i stil med blandt andet Berlin Süd, der også er en relativ ny station, hvis primære formål er som skiftestation mellem blandt andet den berlinske Ring-S-bane og fjernbanen mod Syd og ind til Hauptbahnhof og videre mod nord.

I Berlin hedder stationen dog "Berlin Südkreuz", hvilket gør at man i lokaltrafikken blot kan skilte med "Bahnhof Südkreuz" eller blot "Südkreuz".

Fordelen er at på et oversigtskort over skinnetrafik i Berlin fremgår "Berlin" aldrig. Det hedder "Hauptbahnhof", "Westkreuz", "Südkreuz" osv. og folk ved hvad der menes når man siger "Südkreuz".
Det er ikke tydelig hvis man siger at toget kører fra "Syd" og der er ingen der siger at toget kører fra "Københavns Hovedbanegård" når du står i København - det kører fra "Hovedbanegården". Derfor vil det også lyde dumt at sige at toget kører fra "København Syd" når du står i København.

Hvis man skal følge den logik så burde Ny Ellebjerg hedde "København Sydbanegård" eller bare "København Ellebjerg". Så kan man på lokaltrafikken benytte "Sydbanegård" eller "Ellebjerg" mens man i fjerntrafikken kan bruge det fulde navn. Der er ingen grund til at der skal stå "København" i destinationsdisplayet på en metrolinje der ikke forlader Københavns Kommune...

--
Mvh Anders


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak